Úvod » reporty » z tréninků

Budoucnost...

publikováno 16.11.2015 (aktualizováno 22.11.2015)

Drazí PNF,

dnešní report bych rád rozdělil do dvou sekcí. V tý první se podíváme za včerejší čutanou a v druhý... to se nechte překvapit.

Taaaakže, jak se to zase celý událo? Včera jsme se sešli v krásným počtu 13 lidí, který se naskládali do dvou týmů.

 

Bílí: Wágus, Čeďák, Kopačka, Pavel (od Zikiho), Jarda a já

Modří: Sobo, Fede, Daneček, Kuba, Míša a Radek

Nakonec sme stihli tři výživný desítky. V první desítce jsme se tak oťukávali. Bílí zkoušeli klasicky akcičky do prázdný brány a modří vyčkávali na svoje šance. Nakonec jsme se tahali do stavu 6:6, ale nakonec nám Wágus zařídil výhru 10:6.

Druhá desítka se nesla v podobném rytmu jako ta první. Ale modří trošku převzali otěže zápasu a celou dobu vedli. Musim říct, že se bílí včera trošku hledali. Nebyli jsme srovnaný, nikdo nebyl nikde. Nebyli jsme schopni se dostat přes (nutno podoktnout velmi dobře forčekující modrý). Z toho pramenilo, že jsme skoro nedrželi balón. Už to bylo docela pro bílý hrozivý, když jsme prohrávali 7:9, ale nakonec se nám podařilo to otočit. Wágus za první dvě desítky dal přes deset gólů jen tak btw:)..

Třetí desítka se nesla ve znamení silnýho nástupu bílých. Měl jsem pocit, že to snad vyhrajeme 10:2, rychle jsme vedli 6:2 a modrý byli na odpis. Ale pak si to vzal do parády Fede. Dvakrát vystihnul naši rozehrávku a na půlce sebral mičudu. Jeden rychlej krok, nápřah, dělo jako kráva a pak už jenom hrály tyčky. Poprvý to byl angličan po zemi a podruhý vingl s velkym V. Úplně nesmyslná rána. Fede to teda smekám. Fakt paráda. Dál jsme se tak nějak pomrdávali a nakonec za stavu 9:9 se Čeďák se Sobem předháněli, kdo víc netrefí prázdnou bránu. Sobo netrefil úplně prázdnou bránu asi ze dvou metrů po ideální přihrávce (nicméně Sobo hrál včera velmi dobře a dal spousta gólů, kdyby tolik neřval na toho Danečka, tak úplná paráda:)). Čeďák se ale rozhod, že bude králem zakončení a při prázdný bráně se zpracováním trefil do nosu a nakonec ani nevystřelil:).. (Čeďák až tak dobře nehrál, ale možná s tím má něco co dělat ten odér rulandskýho šedýho, kterej se s nim celej den nes). Nakonec dali třetí desítku modří (nevim přesně kdo). Pak jsme ukecali modrý na zlaťáka, kterej ale padnul hned, takže hrůza a šlo se domu.

 

Lidi, který bych včera vyzdvihnout jsou:

 

Honza – super výkon, čtvrtej fotbal v jeden den a stejně hrál pořád výborně, Honzo smekám před tebou, jak si zapad, a to jak herně, tak lidsky (MUCK)

Wágus – co dodat, asi to co dycky. Je to blázen, nikdo na něj v hale nemá..

Míša – jedna z nejlepších nedělí, co pamatuju, skvěle čet hru, doplňoval útok, nikdo ho neobešel, dobře zpracovával, lahůdka včera

Sobo – až na toho Danečka hrál fakt super, dal hodně gólů. Supr si už pokrejvá míč zády k protihráči a pak to buď rozehraje, nebo zkusí zakončit, za poslední půl rok nám zase vyrost

Fede – včera to byl zase ten strašnej Fede, proti kterýmu se nedá hrát. Docela i makal, všechny přihrávky přes střed si sbíral a pak smrtelně zakončoval. Navíc docela i běhal, trpěl asi trochu tim, že modří měli jenom jednoho na střídání a dost často střídal:)

 

Nedělátora musim dát Wágusovi za výše zmíněné. 13 gólů, x asistencí, nonstop běhačka, jasná volba.

 

A teď přátelé ta druhá pasáž...

 

Jak všichni víme máme před sebou takovou drobnou restrukturalizaci. Abychom udrželi ty neděle, tak je zapotřebí pokrejt několik oblastí:

 

  1. Musíme vymyslet novej název pro celý uskupení. Jak jistě víte PNF už nesmíme používat, takže to chce vybrat něco novýho.

  2. Bílí vybírají nový název. J.B.Balet už je taky z obliga, takže prosím promýšlejte.

  3. Je otázka, jak začleníme Scaffera a Juru, jakožto jediný pokračující hráče červených. Daneček se nabídnul, že je schopen doplnit naše zredukovaný stavy o 4-5 stabilně chodících hráčů

 

Na otázky výše uvedené jsme se tak nějak dohodli, že si příští neděli po fotbale sednem k houbařovi a zkusíme to dát dohromady. Prosím tedy každého, koho něco napadne, aby se o svou ideu v neděli s námi podělil, případně tady do komentů.

 

Pojďme tuto nepříjemnou etapu využít a vytvořme něco nového. Apeluju na Vás, abychom nebyli v týhle době pasivní a každý řekl, co má na srdci a jak by si přál, aby se pokračovalo. Nechceme žádnou oligrarchii, aby to tady rozhodli tři lidi a ostatním se to dalo na talíř. Kdo má zájem, tak prosím se zamyslete nad výše uvedenými body a společně si to vytvořme, aby to bylo pro všechny OK.

 

Díky Kárl

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil jarinen | 20.11.2015 21:47
Varianta kapitani se mi libi. S wagim jsme si říkali, že treba 1 ze 3 nebo 1 ze 4 treninku by to mohla by byt prdel celkem:-).
Osobní profil Honza | 20.11.2015 16:14
Kájo ty jsi ale spisovatel díky za pochvalu, i když jsem hrál v neděli pěknou tužku Gratulace Wágusovi,pomalu dohání Ronalda Do ostatních věví kecat nebudu, ale co se týče Týmy-netýmy, Já jsem pro týmy jednoznačně a třeba jednou v měsíci to rozdělit jinak, nikoliv však náhodně. Třeba Sparta-Slavie, Real-Barca, Čechy-Morava, Starý-Mladý....varianty vymyslíte určitě i lepší a můžou se v poklidu střídat...jen nápad k diskuzi Pěkný víkend ve spolek
Osobní profil aless | 19.11.2015 22:24
Krípo, osobně mi to přijde jako dobrý tip. Díky, že nás sleduješ a máš chuť přispět do našeho dialogu v těžkých dobách. Díky ZK
Osobní profil J.K. | 19.11.2015 20:34
...nic mi do toho není, tak to berte samozřejmě jen jako podnět. Meteor taky svýho času bojoval na fotbálcích s "partičkováním". Docela se následně osvědčilo svátečně použít starý model z plácků, kdy si zvolení kapitáni vybírali buď jmenovitě nebo podle čísel...a bylo to vždycky hodně osvěžující a zábavná záležitost...zrodily se tak týmy,který bys prostě jinak nikdy nevymyslel a fungovalo to jako dokonalý tmelící prvek...Vy si ale jistě poradíte
Osobní profil aless | 19.11.2015 19:43
Kárle, díky za report, gratulace Nedělátorovi a taky díky za otázky k zamyšlení před nedělním dohránem. Jurův návrh je každopádně hodně podnětný, jak vyplývá i z diskuse a určitě stojí za zvážení. Evidentně je tady mnohem víc možných řešení. Pojďme si tedy v neděli po ladění sednout a v klidu si popovídat o možných variantách a hledejme konsensus. Tady na stránkách nevidím až tak moc prostoru pro diskusi. Má-li se najít koncept, který lidi nejlépe každou neděli upřednostní před jinou aktivitou popř. povinností, tak to chce celý někam posunout, chce to asi nějakou invenci a chuť vymýšlet zábavu pro ostatní. Nebo to u mnoha lidí dopadne ve stylu... "udělejte to, jak myslíte a já si pak taky někdy přijdu zahrát" Díky
Osobní profil pazi | 19.11.2015 14:55
jj, zkusim dorazit. ale to je prave ono, ze to jakoby nahlizis furt tou optikou tymu, prechazeni mezi tymy a ladeni tymu na turnaje, misto toho abychom si tam sli v nedeli obycejne zakopat a jen na turnaj si oblekli dresy. ale fajn, pokud to je vetsinovy nazor, nemam s tim potiz
Osobní profil jarinen | 19.11.2015 13:10
Ahoj Pazi,

jenom posilam kratky vyjadreni k tomu spolecnemu cutnuti. Myslim, ze Jirka z Meteoru to napsal dobre. Kde by pak byla nejaka ta rivalitka spojena s nabojem a systemem hry? Tady cestu fakt moc nevidim. Co se tyce nas, tak tomu tak preci vzdycky bylo, ze to bylo promichany. To ze jednomu tymu chodili lidi ve vetsim poctu pravidelneji,preci nedela zadnou kastaci. Za mne je to o tom, ze chodim hrat s lidma, se kteryma se chci sehrat, aby ta hra nejak vypadala a abych nemusel pokazdy "ladit" system s nekym jinym. I to zdokonolovani taktiky, ktera tedy nekdy vypadava, se mi libi a stejne tak i zlepsovani hernich navyku. A nemyslim, ze neco drzime mermomoci. To je prave to, co se snazime zmenit, aby vse bylo vsem otevrene. Nikdo nikoho nenuti zustat v tymu. Jestli chce jit jinam, tak at jde. Nikdo prece nema problem s tim, ze hrac Y prejde do LKN a hrac X k nam. MOzna by nebylo od veci, kdyby jsi v nedeli zavital do hospy. Tohle pinkani si nazoru, ac v jadru v dobrem duchu, nas nikam neposouva. Dulezite je si to vysvetlit, tak aby to bylo srozumitelny vsem. Ja tady z toho spis vidim obavu, ze mate o neco uzsi kadr. Ovsem naskytaji se nove varianty, ktere ti mozna Sobo nedodal. Proto i tva ucast bude jiste podstatna pro dalsi fungovani.
Osobní profil pazi | 19.11.2015 12:25
ahoj, sory ze do toho vstupuju, kdyz ted nechodim, ale z dalky to pozoruju, tak mi to neda. nevidim nic spatnyho na tom si v nedeli chodit proste zakopat a mistraky pak odehrat v tymech. jde o to se sejit a zahrat si, jak pisete. kde dneska jsme, je mozna i dusledek te tymove kastace. a mimochodem, co je spatneho na tom se spojit treba s Meteorem a spolecne si chodit cutnout?
drzet mermomoci svuj kompaktni tym i na nedelich mi prijde jakoze s ostatnima nas to tolik nebavi, ale se "svejma" to je panecku hra. spatnej pristup. prave ze je potreba jit zas o neco dal...
Osobní profil jarinen | 19.11.2015 10:34
Kubo souhlasim s tebou uvedenym
Osobní profil jarinen | 19.11.2015 10:25
Když ne focus, tak přijdu v průběhu ladění. Mám před tím 2 zápasy florbalu.
Osobní profil kuba,17 | 19.11.2015 9:54
Kájo, díky za report, moc pěkný!

K otázce týmy - netýmy na ladění: výjimečně budu mít odlišný názor od svého kapitána:-), jsem spíš pro udržení týmů i na ladění. Ono se to stejně prostřídá, jak hráči občas vynechávají. Podle mě je ale fajn zachovat základní strukturu. Ostatně bez týmů se myslím začínalo na Letné a dneska jsme už o něco dál.

A ještě chci vyzdvihnout, jak je ta debata úžasně kultivovaná. Jsem nadšenej, že se nikdo zbytečně nehandrkuje a všichni chtěj zachovat fotbal. Díky!
Osobní profil sobotka | 19.11.2015 8:48
tak snad to v nedeli stihnes jardo ..
Osobní profil jarinen | 19.11.2015 8:36
Panove,

na nedeli dalsi vec k programu: komunikace s externimi tymy ještě pred posledním lig. kolem. Ok? Koukam, že se to na nedeli začíná být pekne kupit.
Osobní profil jarinen | 19.11.2015 8:30
Ahoj Jirko,
odladujeme a ladime, takze nejaka ta porodní bolistka samozrejme muze nastat. Nicméně chut pokračovat tu je a s tím spojene informace určitě včas dostanete. Jinak podíváš-li se zpětně do reportu, tak informace ohledně pusobeni PP v následující sezóně je jasne, a to ze nebude. V kostce je informace takova, že se jede dál, formátem čtyř turnaju, minus jeden tým, každý tým by měl uspořádat jedno ligové kolo a sezona vrcholi pod Sobovou taktovkou nekde na Okori obdobou LC myslim. Každopádně do posledního ligového kola bude určitě jasněji a pověřený orgán nově vzniklého uskupení by měl všechny zkontaktovat a dát to dohromady.
Osobní profil J.K. | 18.11.2015 23:24
...jinak s těmi týmy souhlasím s Jardou, ta zdravá rivalita k tomu patří, tam není jiný cesty, jinak to ztrácí smysl...
Osobní profil J.K. | 18.11.2015 23:19
...zdravím všechny PNF, s Meteorem můžete pánové počítat i včetně pomoci v rámci našich možností. Kluci pokračovat chtějí a vnímáme to tak,že by byla rozhodně škoda nepokračovat, i když laťka je nasazená vysoko.Navíc pro Meteor je to vlastně i otázka další existence.Naše čtvrtky samozřejmě běží,ale liga a Cup tomu dávaly prostě vyšší smysl.Nakonec šlo vždycky hlavně o jednu věc, a to zahrát si, byť třeba ve skromnějších podmínkách a společně se sejít.Jardovi poznámky jsou na místě, myslím že většina z "externích týmů" toho vlastně moc neví. Nicméně se dá říci(potkávám se s Jirkou z Bráníka), že vůle a chuť pokračovat je tu veliká i z jejich strany A Hardly do toho půjdou určitě taky...mají tuším od LCupu čerstvě nový dresy, takže tam mají taky jasno. Bude to všechno hodně těžký a vlastně si osobně ještě vůbec nedokážu představit jestli to bude fungovat,ale přestože mám hodně pochybností,cítím,že je to věc za kterou stojí za to se postavit.
Osobní profil jarinen | 18.11.2015 20:34
jeste jsem koukal, ze 1. lig. kolo 2015 bylo 14/03/2015
Osobní profil jarinen | 18.11.2015 20:23
a ja myslel, ze kasu jsme demokraticky rozsekli jiz v nedeli
Osobní profil jarinen | 18.11.2015 20:21
par dalsich bodu k zamysleni:

- lze obnovit smlouvu se Spartou pro dalsi zimni obdobi? Tzn. 09/2016-04/2017

...kdyz ne, je treba se kolektivne nejak zapojit a pokusit nalezt odpovidajici halu, tak aby zuastala zachovana kontinuita nedelnich focusu.

- start ligy 2016: kde se budou hrat kola, kdo zajisti rozhodci ? Je treba si rict, kdo se o co postara. Napriklad u hlay to v zimnim obdobi byva celkem velky problem. Mozna jiz ted je treba zacit s organizaci 1. kola 2016.

...tady bysme si asi meli rict, kdo usporada prvni rundu, tak jak jsme si odhlasovali system poradani. BTW poslali jsme dalsim externim tymum informaci, ze kazdy mansaft bude poradat jedno kolo?

Prosim ty, kteri maji nejake informace, at si to pripravi, popripade se chopi mobilu, a zjisti, jestli je pro ostatni nami navrhovany model schudny. Dikes.
Osobní profil jarinen | 18.11.2015 20:10
k tomu jednomu, ktery zminujes, staci akorat napsat to, ze momentalne si zcela jiste zaharaje se vsemi, takze porad nevidim ten padny argument...a rivalita mezi tymy. No nevim, to tam rovnou muzeme jenom chodit a vlastne nemusime pak zadny kola hrat. Neznam kolektivni sport, kde proti sobe nastupuji jine tymy, kde by nebylo ani trochu rivality. To bysme se pak mohli spojit treba s Branikem a nebo Meteorem a spolecne si chodit cutnout. Kazdy by pak hral s nekym jinym, a to vzdy. Tak takovy model je pro mne nezajimavy. Pak postradam jakoukoliv systematicnost..k dalsimu podporujicimu argumentu v ramci ukonceni pusobeni PP na scene a poddimenzovani LKN je treba rict, ze jsme vsichni spolecne pocitali, nac dosahneme a co s tim lze preci udelat. Ze v uvahu pripadaji nejaka skatulata je asi taky moznosti. Kazdopadne i proto bude dobry, nechat tuto diskuzi na nedeli a nikoli to tady ted resit. Pocitej, ze ne kazdy bude chtit jit tam a druhy zase jinam. Bude to hodne individualni a bude to u vuli tech jedincu, pro ktery to nebude cinit zadny problem. Udelat rozhozeni mansaftu a namixovat tak hrace, nevim jaky klic bys chtel treba pouzit, mi neprijde vhodny. Stejne uz je nedele za par dni, takze tu nic nevymyslime. Bude asi vhodny si tedy pripravit nejaky konkretni navrh, tak aby byl predlozen srozumitelne pro vsechny a pak se dej vule fotbalova
Osobní profil sobotka | 18.11.2015 14:43
a jeste posledni tema na nedeli bych rad pridal do listu ...a to je kasa .... pocitam ze vsichni vime o cem mluvim ...
Osobní profil sobotka | 18.11.2015 14:41
za me jako za Sobotku zatim ne za LKN se mi Juruv napad docela zamlouva ...podle me minimalne jeden padny argument Jura zminil ... a to ten ze by si chtel proste zahrat i s jinejma lidma nez ze "sveho" teamu .... ja pridam dalsi argument, doufam ze bude shledan padnym .... smaze se rivalita mezi teamy ... ruzne partickovani apodobne ..... slysim argument ze ale preci teamy musi zustat kvuli lize ... dle meho nemusi ...muze se vyhlasit treba vzdycky 2 ladeni pred ligou na sehrani ale po pravde ? nevim jak moc to pomuze )) lkn urcite ne ....Dalsi podporujici argument je, ze PP je v rozkladu (plus LKN je poddimenzovana) a tudiz nedava zadny smysl drzet v nedeli jeden tym proti zbytku PNF. Juruv navrh posili kolegialitu a v dusledku i soudrznost nedeli ....
Osobní profil jarinen | 18.11.2015 11:36
Juro,

tudy cesta nevede, alespon za mne. Neb respektive jsem jeste neslylsel jediny padny argument, ktery by nejak tvuj navrh podporil tak, aby to ve finale davalo smysl. Je to urcite debata na delsi dobu a nekam jinam. V nedeli si v hospe rekneme vice.
Osobní profil jarinen | 18.11.2015 11:34
Karliku,

optimalne primerene neagresivne pospany nedelni ladenicko
Osobní profil Juraj | 17.11.2015 17:33
k těm otázkám: nemusíme to řešit tady v komentech, protože to asi bude nadýl, ale byl by to můj návrh k diskusi k Houbařovi: co ty týmy zrušit? za sebe by mi vyhovovalo, kdyby se chodilo v neděli a až tam se rozhodlo kdo s kým. třeba vůbec netuším jak se hraje s Jardou nebo Čeďákem, protože jsou vždycky bílý... Liga je zatím stejně v standby modu, takže to asi nemusíme brát v potaz...
Osobní profil Juraj | 17.11.2015 17:31
Kájovi reporty, to je vždycky čtivo! díky za ně! můžou tě rozesmát, nebo nasrat, ale čteš to vždycky rád...
Osobní profil cedak | 17.11.2015 9:39
Super report Kajo! Jinak u me za to spise mohlo nejake cervene cuveé

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery