Úvod » reporty » z turnajů, ligových kol a jiných akcí

report

publikováno 05.10.2015 (aktualizováno 11.10.2015)

 

První zápas mezi mezi Atletama a Kosou rozhodčí Hrubeš spustil hodinu po poledni. Vzhledem k minimu střídajících hráčů na obou stranách byl zápas spíše pomalejší, přesto nebyla o pohledné akce nouze. Kosa tlačila, Atleti bránili a sem tam vystrčili růžky. První a nakonec jediný gól zápasu padl po chybě defenzívy černobílých, kterou Kosáci nekompromisně potrestali. Utkání Hardly Athletic - La Kosa Nostra tak skončilo těsnou výhrou modrých, 0:1.

 

Do druhého zápasu proti sobě nastoupili borci Pacheca a JBBaletu. Baleťáci byli díky zloměné klíční kosti ochuzeni o účast prezidenta, který je ale přišel alespoň slovně povzbudit. Vynikajícím tahem týmu JBB se nakonec ukázala být výpomoc Karla Hrubeše mladšího, který Baletu velmi napomohl při cestě za krásným druhým místem celého turnaje. Zápas začal vyloženou šancí Juraje, ale jeho hlavička nakonec mířila těsně vedle. Další tutovku Pacheca zmařil vynikající brankář Baletu. První radost z gólu tak zaznamenali těsně před první půlí borci v bílém, kdy po dlouhém nákopu brankáře šikovný útočný hrot (č. 4) lehce tečoval za záda překvapeného Rádi. Po půli se ozvali Padres, ale jejich první šance skončila vysoko nad Jarkovou bránou. Šance se střídaly na obou stranách, nejdříve Johnny pokazil rozehrávku, načež bílí trefili tyč. Jarko potom předvedl famózní výkop, na který musel reagovat poslední PP brankář Ráďa. Další gól padl po zadrbání míče v obraně Pacheca a bílí zvýšili na 2:0, opět díky číslu 4. Třetí gól na pak sebe nenechal dlouho čekat. Po pěkné kličkované Karla Hrubeše, který si obhodil i brankáře, zvyšuje balet na konečných 3:0. V úplném závěru se červenožlutí hodně tlačili dopředu a hodně chtěli alespoň čestně skórovat, ale jejich snaha vyšla díky nastřelenému břevnu i perfektnímu Jarkovi vniveč.

 

Ke třetímu matchi proti sobě nastoupili borci Meteoru a Braníku. Meteor stále se zraněným Jirkou Krípou alespoň v roli kouče a trenéra na lavičce. První velmi nebezpečná střela Braníku měla za následek téměř vylití zlatavého moku reportéra zápasu, nicméně v síti neskončila. Braník se představil s novými posilami, které si navlékly světlé rozlišováky. Bohužel pro meteoriťáky, tyto světlé zelené trikoty vnášely do řad žlutých chvílemi celkem chaos. Hoši z Letné si to snažili dávat z první, ale díky podobné barvě trik soupeře skončilo pár přihrávek rovnou na kopačkách Braníku. První půle se poté nesla ve znamení rychlé běhavé hry, avšak bez vyložených šancí. Těsně před hvizdem pak zahrozili braničtí pohlednou hlavičkou, které však chybělo přesné umístění. Ve druhé půli se začaly objevovat šance na obou stranách. Nejblíže vstřelené brance pak byl Meteor, který sice překonal soupeřova brankáře, ale míč se zastavil těsně před brankovou čarou. Soupeři se tak nakonec rozešli smírně za stavu 0:0.

 

V dalším zápase poměřili síly týmy Baletu a La Kosy. Ve výsledku se jednalo o jediný zápas, ve kterém Kosáci nebrali plný počet bodů. Přesto první místo 3. ligového kola PNF vybojovali právě borci LKN, hned v závěsu za nimi pak skončili právě baleťáci. Obě strany pčedvedly povedené šance, LKN se v první půli aktivně tlačila dopředu, zatímco Balet spíše čekal na nebezpečné brejky. Skóre zápasu otevřela tvrdá střela LKN po zemi a následná dorážka, na kterou již obrana bílých nestačila. Ti se však nakonec dočkali srovnání, které zařídil Karel Hrubeš po pěkně rozehraném rohu Baletu. Další góly již nepadly a tak se soupeři rozešli s plichtou 1:1.

 

K dalšímu utkání nastoupila již plně doplněná sestava HA, soupeřem jim tentokráte byli borci z Meteoru. V tomto zápase padlo po jednom gólu na každé straně, za atlety skórovala navrátivší se legenda Zlatko. Poklidný průběh hry narušil až exces kapitána černobílých, který si po rychlém úniku útočícího meteoritu a nepovedeném obraném zákroku vykoledoval jak červenou kartu, tak i pochroumané koleno. Nabídnutou přesilovku 5:4 borci ve žlutém nakonec nevyužili a tak zápas skončil opět plichtou za stavu 1:1.

 

V navazujícím střetnutí se potkali Padres a Braníci. Začátek utkání se nesl ve znamení několika dalekonosných střel. Po neproměněné šanci PP šli do rychlého brejku braničtí borci, avšak za situace jeden na jednoho nastřelují pouze tyč. Poté se ke slovu přihlásili opět červenožlutí, ale jejich exoticky vypadající posily ani na dvakráte neproměňují vyložené šance a naopak nechávají vyniknout brankáře soupeře. Nicméně chvíle rychlých PP štírků přišla. Chvíli před prvním hvizdem útočník s číslem 7 otevírá skóre zápasu, kdy po rychlé kličce ťuknutím pod tělem brankáře rozvlní síť soupeřovy brány. Začátek druhé půle se nesl ve znamení několika tvrdších zákroků. Braníci začali šlapat a zostra si šli za srovnávacím gólem. Tvrdší hra nakonec přinesla ovoce, neboť BB nejenom srovnali, ale nakonec i šli do vedení. Celková gólová nadílka tak skončila za stavu 2:1 v neprospěch Padres.

 

V utkání mezi Meteorem a LKN byla vidět jak bojovnost, tak i několikero tvrdších zákroků na obou stranách. Skóre otevřel již v první půli Kuba, který skóroval hlavou. Ve druhé půli se objevilo množství nakopávaných balónů, které však k dalším gólům nevedly. Meteoriťáci předvedli mimo jiné krásně trefený volej přímo z rohu, střela ale šla poměrně vysoko nad soupeřovu bránu. Střetnutí tak skončilo těsnou výhrou Kozáků 1:0.

 

Do zápasu Hardly vs. JBBalet nastoupili černobílí bez zraněného kapitána. Hardly začali odvážně a hned zkraje se pokusili několikrát dobýt soupeřovu bránu. Všechny jejich střely však skončili mimo svatyni bílých. Podle pravidla nedáš, dostaneš, se baleťáci v navazující akci bleskově uvolnili po levé straně a šutér číslo 4 si připsal další zářez. Ve druhé půli nechali černobílí vyniknout Jarka, když mu nabídli balón vhodný k provedení parádní robinsonády. V navazujících akcích hrozili černí i bílí, za známku stojí hezké hlavičky na obou stranách, avšak bez gólového vyjádření. V samém závěru se atleti znovu a znovu pokoušeli zvrátit průběh zápasu, ale gólová impotence v řadách atletů nadále pokračuje. Po píšťalce se tak soupeři rozešli za stavu 1:0 pro Balet.

 

Souboj Pacheca a La Kosy Nostry mohu bohužel hodnotit jen podle výsledku (1:0 pro Kosu), neb mne na chvilku zlákal pěkně vonící gril Karla Hrubeše. I přes chudobné skóre si další důležité 3 bodíky do celkového hodnocení připsali borci v modrém.

Další match přinesl střetnutí Atletů a borců Braníka. Tlak a převaha byla na straně Branických, kteří po jistou dobu zaměstnávali ze všech stran pečlivě obvázaného brankáře černobílých. Přesto i Atleti občas zahrozili, největší šance asi byla po pěkně rozehraném rohu. Nicméně tempo hry udával Bráník, který se sešel v tak hojném počtu, že mohl střídat jak na hokeji a měnit vždy celou pětku najednou. I díky tomu šel nakonec Braník do vedení, kdy po cmrndavé rozehrávce nekompromisně rozvlnil síť černobílých. Atletům nepomohla ani odpískaná penalta po tvrdším zásahu brankáře Braníku na útočícího Zikyho. K exekuci se postavil legendární Zlatko, ale trefil pouze skvěle chytajícího strážce branické svatyně. Ještě v první půli padl i druhý gól utkání, kdy borci Braníku rozebrali po rychlém ťukesu obranu Hardly do posledního šroubku a zvýšili na 2:0. Ve druhé půli sice atleti předvedli několik povedených akcí, ale na otočení nepříznivého průběhu zápasu to nestačilo. Braničtí tak po zásluze a po předvedeném výkonu brali 3 body.

 

Meteor se v první půli utkání s JBB prezentoval tvrdou dělovkou z půlky (hráč č. 17), ale brankář baleťáků byl pozorný. Posila JBB (Karel Hrubeš) opětovně předváděl kombinační fotbal s několika pěknými zakončeními. Ani jeden z týmů však nedokázal v první půli žádnou z šancí přetavit do gólové radosti. Ve druhé půli se na obou stranách objevily další šance. Celkově více ze hry měl asi Meteor, který se prezentoval další dělovkou řízného beka po dobře rozehraném rohu, nebo nastřeleným břevnem. Nakonec se však soupeři rozešli bezgólovým dělením bodů (0:0).

 

Poslední vystoupení Atletů (proti Pacheco Padres) sice začali černobílí aktivně, ale po hezké kombinaci PP a prohraném souboji 2 na 2 nakonec kapitulovali. Rozhozená obrana černobílých následně kupila další chyby a další trest v podobě Johnnyho gólu na sebe nenechal dlouho čekat (2:0 pro PP). Ke konci první půle se atleti trochu zvedli a několikráte i zahrozili, avšak bez gólového vyjádření. Druhá půle byla z větší části tak trochu bez šťávy, HA opustil další zraněný hráč a najednou nebylo dostatek čerstvých sil na střídání. Přesto se atletům podařilo pozvednout černobílý kostkovaný prapor a především díky veteránovi Zlatkovi alespoň čestně snížit na 1:2. Obdržený gól vliv do žil nových sil nejen černobílým, ale i borcům z Pacecha. Se štěstím tak brankář Hardly zachraňuje konečný výsledek 2:1 ve prospěch PP.

V dalším matchi se střetli borci Braníku s Kozákama. Braník opět točil celé pětky, což i zkušeným harcovníkům z Kozy činilo potíže. Celý zápas byl prostoupen jak dlouhými nepřesnými přihrávkami, tak i krásnými individuálními výkony jednotlivců. V první půli zachránil čest LKN Fede a následně i brankář, který překazil svým skvělým zákrokem obrovskou šanci nájezdníků z BB. Ve druhé půli se BB opět tlačil dopředu a předvedl jak pohledné útočné šance, tak i pár tvrdších zákroků. Po jednom z odpískaných faulů však přišla chvíle Kozáků, kteří nekompromisně trestali a rozhodli tak celé utkání ve svůj prospěch. Celkové skóre LKN – BB se zastavilo na chudobném výsledku 1:0.

 

V předposledním utkání 3. ligového kola proti sobě nastoupili borci z Pacecha a střelci z Meteoru. Oba týmy předvedli pohlednou hru. Více ze hry však měli meteoriťáci, kteří dokázali některé své šance přetavit do gólové radosti. Góly začaly padat až ve druhé půli. Nejprve se blýskl hráč č. 33, který po pěkné kombinaci poprvé rozesmutnil fanoušky Pacheca. Pod druhým gólem Meteoru se podepsal Zdenda. Pacheco se snažilo se zápasem ještě na závěr něco udělat, ale výsledkem byla jen nastřelená tyč. Celkové skóre se tedy ustálilo na stavu 2:0 pro Meteor.

 

Úplně poslední zápas mezi JBB a Braníkem nezbývá (díky padajícímu šeru a rušivému cinkotu půllitrů) než okomentovat podle konečného výsledku. Borci se po 24 miutách upoceného snažení rozešli smírně 1:1. Žádné překvapení kola a ani výrazná gólová nabídka se tedy nakonec nekonalo.

 

Celkově lze proběhlé kolo hodnotit velmi pozitivně. Krásné počasí, voňavá grilovačka, povedená honička za kulatým nesmyslem, pohodově strávené odpoledne i večer. Nezbývá, než si do budoucna popřát vícero takovýchto akcí, poděkovat všem pořadatelům a Jirkovi L. brzkého uzdravení a především návratu na zelený pažit. 

 

Honza, Hardly Athletic, 5.10.2015

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil aless | 07.10.2015 18:11
Díky Honzo za skvělý a výživný report. To opravdu není na rychlé čtení v mobilu o pracovní pauze. Fajnšmekři doporučují v klidu ke kávě a nejlépe v tištěné podobě. Díky všem za skvělou PNF sobotu
Osobní profil sobotka | 07.10.2015 10:41
LKN se pridava s diky za super report a rychle dodany
sobotka
Osobní profil jarinen | 06.10.2015 20:35
kvalitni pocteni, dikes:-)
Osobní profil J.K. | 06.10.2015 18:14
...ty máš Honzo snad sloní pamět. Popsat do podrobna téměř každý gól co padnul?Tomu říkám reportážní lahůdka.Meteor děkuje za další skvělou fotbalovou akci!
Osobní profil Johny Pacheco | 06.10.2015 11:18
Honzo díky!Poctivá příprava a rychlé dodání,to se cení!

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz