Úvod » reporty » z turnajů, ligových kol a jiných akcí

Bronzová Vánočka

publikováno 21.12.2014 (aktualizováno 28.12.2014)

reportáž z bronzové Střešovické Vánočky

Bronzová Vánočka

 

Pěkné sobotní ráno na známem místě, před halou originálně ve větru cinkajícími medailemi ozdobený vánoční strom, oblíbený turnaj, den na který se myslím všichni veteráni z řad PNF celý rok musí těšit.Cinkne to borcům PNF i letos?

Už popáté za sebou si týmy United a Reunited přijeli pochutnat na fotbalové Střešovické Vánočce.

Sestavy obou týmů:

United:

Ráďa  -  Johny, Platini, Tukano , Jarinen, Fede, Sobo, Z.K.

Výsledky: 7:0,1:5,5:2,3:2,2:3   19:12

ReUnited:

Jarda - JB, Jarko, J.Krípa, Frankie, Jura, Fanda, Hroch (host)

 

Výsledky: 2:0, 0:3, 1:1, 8:0, 1:4           12:8

Návštěva: Wagus,Karl,Luděk,Scaffer+Růža, Fandův synek „Maty“

 

Skupiny:

United zahájili turnaj proti jednomu ze slabších soupeřů týmu 7 Zbabělých a opravdu s chutí si zastříleli a doslova zařádili(Johny 4x,Tukanova pumelice…atp.).Další utkání ve skupině je postavilo proti jednomu z favoritů týmu FC Grinders. Přes jasný výsledek to byl ze strany United solidně odehraný zápas, který ovlivnil hlavně nepovedený začátek zápasu, kdy se soupeř dostal do vedení a hra do následně otevřenější obrany mu naprosto vyhovovala. Zápas proti Blue Devils byl pak dalším parádním představením United.O postupu z čela skupiny tak nemohlo být pochyb.

Ráďa i přes několik slabších chvilek zachytal, Z.K., Jarinen, Tukano a Platini tvrdili vzadu muziku,Johny s Fedem a Sobotínem se starali víc než svědomitě o ofenzivu.

ReUnited nastoupili do prvního zápasu turnaje proti Tatranu Šíp sebevědomě a přestože se na hřišti teprve sehrávali slavili vítězství 2:0. Zápas bohužel nedohrál pro zranění kolene Jirka krípa a druhý match proti týmu Paralo tak museli All Blacks zvládnout bez možnosti střídání. I přes snahu a bojovný výkon ale zápas skončil prohrou 0:3. Odjíždí Hroch,který mimochodem zahrál hodně dobře a problémy se sestavou jsou veliké. Čeká se na Šamana Fandu, který nakonec opravdu přijíždí a poslední zápas proti Tatranu Středa díky jeho gólu po krásné kombinaci s JBem přináší remízu 1:1.Byl to i Jarkův zápas,který se na pozici obránce činil a přejít přes něj bylo téměř nemožné(pro mě nejlepší bek v sestavách PNF týmů), i Jura ač je mu vlastní role kanonýra se adaptoval na pozici obránce a vůbec si nevedl špatně. V tomhle zápase se objevil v sestavě na výpomoc i Platini a pomohl hodně.

Vyřazovací boje:

ReUnited – 7 Zbabělých 8:0

Tohle byl přesně ten zápas na který se bude dlouho vzpomínat. Statečné srdce a týmový výkon, byť proti soupeři,kteří patřil k těm slabším. Tribal fotbal (nech si to Jiří patentovat) jak má být. Fanda kouzlil, JB připravoval hojivé fotbalové lektvary, vzadu na pevné stráži před Jardovou svatyní Jura s Jarkem, a na divokém fotbalovém lovu s jedovatými šípy Frankie.

United – Tatran Šíp 3:2

Utkání které na turnajích rozhoduje o úspěchu či neúspěchu mělo dramatický průběh a bylo pro diváky pěknou podívanou. Přetahovanou o postup a zápas,který už už směřoval k penaltám rozhodl chvíli před koncem krásnou křížnou střelou z levé strany Fede, který turnaj odehrál ve velké pohodě,stejně jako Sobo se kterým si v tomhle zápase vepředu hodně rozuměli.

Los turnaje před zápasy čtvrtfinále neúprosně hlásil,že postoupí-li oba týmy dojde v semifinále na derby,ale celá situace se nakonec k překvapení Všech vyvinula jinak.Na jednu stranu je škoda,že jeden z týmů PNF tak neměl účast ve finále „jistou“,ale turnaj nakonec i díky tomu,že pořadatelé dvojice v semifinále pozměnili (aby se vítězové skupin nepotkali už v semifinále…někde se stala chyba???)skončil pro borce PNF netradičním a už jen těžko opakovatelným úspěchem.

ReUnited – FC Grinders 1:4

Posíleni úspěchem a výkonem ze čtvrtfinále začali černí proti favoritovi bez respektu a dokonce se po Fandově gólu dostali do vedení. Grinders ale rychle srovnali a záhy dali na 2:1. ReUnited se ještě nadechli k několika výpadům. Jarda pochytal několik velkých šancí, ale do útoku už chyběly síly a pozdější vítězové turnaje Grinders v závěru zápasu zpečetili svůj postup do finále. Jelikož se tentokrát zápasy o umístění nehrály,ReUnited se mohli začít radovat z bronzu.

United – Paralo 2:3

Tenhle zápas zůstane asi malou noční můrou pro všechny zúčastněné. Lehce nervózní zápas(Paralo by potřebovalo pořádnou „krkancovou kůru“) se bez posledních 3 minut vyvíjel pro United více než dobře.Vedení 2:0 a téměř jistý postup do finále se rozplynuly během pár vteřin.Tři nechytatelné střely, přičemž ta poslední prosvištěla do sítě asi minutu před koncem nakonec znamenaly „jen“ bronz.

Po skončení tohoto zápasu se musela nejednomu příznivci PNF vybavit vzpomínka na zápas semifinále Vánočky z roku 2012, kdy ReUnited taktéž ztratili podobným způsobem vedení 2:0 proti FC Grinders a prohráli postup do finále také pár vteřin před koncem.

Po malém smutnění se ale obě bronzové sošky potkaly u laviček vedle sebe a přestože PNF opět nedosáhli až na vrchol, zavládla spokojenost nad vydařenou akcí a opět skvělou reprezentací PNF fotbalu tentokrát navíc s unikátní dvojí bronzovou radostí.Závěr na „Dělech“ byl víceméně poklidný,lehké rozbory,dobré jídlo,přípitek na Federicovu dcerku Francescu(Viva Fancesca)…prostě povedené zakončení sezóny.

 

Skončil fotbalový rok 2014,ať žije sezóna 2015!

J.kRíPa (meteor letná), opatrujte se!

 

Historické okénko - PNF na Vánočce:

2010    ReUnited                     2.místo

2011    United                         2.místo

            ReUnited                    3.místo

2012    United                         3.místo

2013    ReUnited                     2.místo

2014    United+ReUnited          3.místo

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Johny Pacheco | 23.12.2014 13:27
Moc pěkný report Jirko.V podstatě jediná kaňka bylo to tvoje koleno Jinak bych chtěl všem spoluhráčům i protihráčům z ReUnited poděkovat za skvělou fotbalovou oázu uprostřed vánočního šílenství.Užil jsem si to s vámi.Veselé Vánoce všem!
Osobní profil cup | 22.12.2014 20:04
Francesca Berni!!! PNF
Osobní profil cup | 22.12.2014 20:02
jíří, děkuji moc report!je mi jasné, že to pro tebe nebylo jednoduchý, ale nakonec si to dal jako vždy na výbornou!
to zranění kolene mě mrzí, snad se dáš brzo dohromady!
na oba teamy byla radost pohledět, fotbalovost díky nesahranosti šla občas trochu stranou, ale bojovnost a nasazení to vyrovnávala!
hodně se mi líbila hra soba a fedeho v untd a jak píšeš v reuntd to bylo excelentní představení jarka a šamana. každopádně, blahopřeji kapitánovi untd k 3. fleku a všem děkuji za ukázkovou reprezentaci fotbalu PNF!

juraji, pěkně okomentované, vidím to úplně stejně! bez sedmera to není ono!pan červený růkav byl úplně mimo fotbalovou realitu, s tímhle tím jsem se setkal poprvé v životě,tohle bylo pro chocholouška, něco z dětství? nevim..., tukanovi se vlastně vůbec nedivím, ta reakce musela přijít!
pánové, letos už toho moc nestihnem, možná jedno special ladění s tokijským řezníkem ale to už bude skutečně vše. xmas relax!!
jb
p.s. sezona 2015 je za dveřmi tak na to až se budete přejídat myslete
Osobní profil Juraj | 21.12.2014 19:44
pekne si to napísal, Jirko. díky! Vánočka je ťažký turnaj, ale ja osobne sa na ňu vždy teším - je to jedinečná šanca si zahrať s roznymi hráčmi na roznych postoch (ja a Jarko spolu v obrane - WTF!). možno ešte podstatnejšie je si pri týchto turnajoch uvedomiť, aký ohromný podnik je PNF: to, čo mnohé iné týmy považujú za úplne normálne, by v PNF neobstálo ani nasekundu. a je to tak dobre!

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz