Úvod » reporty » z tréninků

Generálka na 4.ligové kolo

publikováno 01.12.2014 (aktualizováno 06.12.2014)

Opět se vám hlásím z podsvětí pnf bulváru, když mi skoro po roce vypršel distanc za můj poslední report. Za toto zmírnění trestu disciplinární komisi děkuji.

Ale teď už k včerejšku. Na stránkách to vypadalo dlouho všelijak, ale nakonec se nás sešlo krásných 18. Vyjmenovávat všechny by bylo na odstavec, tak jsem se rozhodl, že věnuji každému aktérovi ladění pár vět samostatně. Hrálo se na 4 týmy po zápasech po 8 minutách (kromě 1. utkání – 9 minut).

Hru otevřeli bílí s modrými a bylo to rozpačité utkání plné chyb a nerozehranost byla velmi zjevná. Nakonec zvítězili modří 3:1, což jenom podpořilo mojí počáteční frustraci. Pak jsme šli na dva zápasy sedět a to jsem si řikal, že to asi bude z těch slabších nedělních zážitků. Ale to jsem byl teda na velkém omylu.

Kvalita zápasů se snad každou minutou zvyšovala a hýřilo to krásnými akcemi, střelami a i jsme viděli nespočet individuálních kliček a různých technických prvků. I na hřišti i na galerce si to člověk užíval, a to i bez trávy! Bohužel včerejšek měl i stinnou stránku, kdy po celkem všedním střetu Johnyho a Čeďáka si druhý jmenovaný udělal, doufejme, pouze malinký výron v kotníku. Tak Čeďáku snad je to v pohodě a chtěl bych ocenit, žes tam zůstal skoro až do konce.

Týmy byly vesměs v tradičním složení a plus k tomu přibyl „mix“, u kterého se sestava ale téměř pořád střídala, takže moc nevím, jak bych měl hodnotit tento tým jako celek.

Červení mi dneska připadali trošku nemastní neslaní, což mě překvapilo, protože se sešli ve slušné sestavě, která byla obohacena dotykem baletu v podobě vypůjčeného Jardy. Některé zápasy odehráli famózně, ale vícekrát dostali od ostatních výprask. Ani bych se nějak nezlobil, kdyby jim tahle forma vydržela i do soboty, ale asi se s tím moc počítat nedá a ani by to pro 4.kolo nebylo to pravé.

Modří včera velmi silní na všech frontách a moc se mi líbilo, jak týmově hráli, dobře stříleli a běhali. Řekl bych, že skoro srovnatelný soupeř pro bílé:). Dávali hodně gólů, moc jich nedostávali a tentokrát ani nehráli tolik na brejky jako jindy. Hráli hodně technicky, narážečky, prostě žádná holomajzna. Pamatuju si na jeden zápas proti červeným, kdy tam byla fáze asi 6 minut, že skoro každej dotek s míčem znamenal nějakou gólovou šanci. Takovýhle nahoru dolu jsem snad v životě neviděl. Bylo to spíš „nahoru nahořejš“. Paradoxně tenhle zápas přinesl nejmíň gólů ze všech, kdy skončil, tuším, 1:0 pro modré.

Bílí asi netřeba vynášet do nebe, i když mi to asi jinak ani nepůjde, vzhledem k tomu, jak naše dominantní týmový výkony byly v posledních reportech opomíjeny. Už nějakou dobu hrajeme neskutečně. Narážečky, geniální přihrávky, makání do posledního dechu, skvělý střely, mraky gólů – to je všechno, co ve hře baletu posledních pár měsíců hraje. A včera tomu nebylo jinak, většinou zápasů jsme jasně vyhráli, pak dvě remízy a jeden debakl od modrejch, ale o tom se mi psát nechce:).

 

Co se týče jednotlivců:

Červení:

Johny: klasicky natahoval nohy za předepsané hranice. Dal hodně gólů i z pozice obránce a klasicky se přes něj nedalo skoro přejít. Občas tam byla nějaká pokažená přihrávka nebo zpracování, ale posbíral hrozně moc míčů a určitě držel prapor červených nahoře.

Míša: rozebíral jsem na dohránu, že mám pocit, že jeho hra má bohužel sestupnou tendenci. Samozřejmě je to pořád Míša. Hraje skvěle, maká, podporuje útok a nikdy se neunaví. Ale včera mi přišlo, že vzadu nebyl takovým pánem, jak tomu u něho bývá. Nicméně během ladění předvedl hodně té černé práce. Jestli si dobře pamatuju, tak dal i gól. Takže určitě odehrál slušné ladění, ale podle mě trošku pod svými možnostmi.

Ryšák: včera hrál podle mě nejlépe z červených. Už se o něm asi nedá říct, že nepřihrává. Protože jsem zaznamenal velkou snahu přihrát na nějakou tu loženku, což se taky několikrát podařilo. Dal krásný góly. Nejvíce se mi líbila jeho bomba od půlky přesně k tyči proti modrým.

Jura: včera odehrál to svoje, snažil se hru nedrbat a rychle dávat balón od nohy. V těch zápasech, kde červení zahráli, se hodně zapojoval do kombinace na jeden dotek a dost to zrychloval. Dal pár gólů a myslim, že podal svůj standard.

Platini: včera odehrál přesně to, co odehraje skoro vždycky. Má skoro konstantní formu, takže už víme, co od něj můžeme čekat. Vzadu byl hodně nepříjemnej. Pro mě jeden z nejtěžších hráčů do souboje a včera ho snad obešel jenom fede a lu. Dobrej do kombinace. Ale včera spíše bořil útoky ostatních, než by dával zabrat obranám soupeřů.

Jarda: poprvý jsem měl možnost si zahrát proti Jardovu obtékacímu stylu s vytvářením mírného gravitačního pole a je to opravdu dost nepříjemný. Člověk do něj sice zapadne jako do peřinek, ale nejsem si jistej, jestli to je v rámci pravidel. Dopředu toho moc nepředvedl, ale přece jenom byl většinou v bráně.

Modří:

Sobo: z jeho výkonu jsem měl opravdu velmi dobrej pocit. Podle mě odehrál svoje nejlepší ladění, co pamatuju. Dal mraky gólů, z toho jeden krásnej hlavou. Ale oproti svému standardnímu pojetí hry, kdy čeká vpředu na svoji příležitost, tak se včera i hodně zapojoval do rozehry, a to velmi dobře. Supr zpracovával míče, kryl si je tělem a jeden z adeptů na nedělátora.

Sebi: Měl trošku pomalejší rozjezd, ale pak se začal zlepšovat, obíral nás o míče, dával si s fedem neskutečný narážečky, efektivně zakončoval. Hrál ale hodně pro tým, takže nedal tolik gólů, kolik by asi moh, ale o to víc tam sypal přihrávky. Hodně se mi teda nelíbilo, jak proti nám v debaklu 5:2 dvakrát za sebou obešel našeho spielmachera Lu a padly z toho dva góly. Sebi, tohle se nedělá. Když už obcházet, tak rozhodně ne otočkou a rozhodně ne dvakrát během minuty. Viděli jsme od něj ale i jednu Zidanovku a prostě předved parádní výkon.

Feeeeeeeeedeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee: tohle se neslo halou dobře minutu, kdy fede vybojoval neskutečně míč a levačkou half volejem těsně vedle uhejbajícího soba uklidil míč do branky. Jirka předved, že fedeho hra nikoho nemůže nechat chladným. Třísla se zdají bejt už v pohodě a to je špatná zpráva pro všechny protihráče. Minule byl sice ještě trošku výraznější, ale i tak zahrál úplně famózně. Je to fotbalovej gentleman a elegán, střed je prostě celej jeho a k tomu má neskutečnou střelu oběma nohama. Určitě jeden z hlavních adeptů na nedělátora.

Tukano: včera chytal a kdyby tolik nerozehrával do zdi, tak mu dám nedělátora. Chytal opravdu luxusně a myslim si, že to mělo paramatry našich originál gólmanů. Fakt bylo hodně těžký mu dát góla. A měl na kontě nejlepší střelu dne, kdy kousek před půlkou napřáh a skoro zlomil břevno. Velmi vydařený ladění a jenom škoda toho strašnýho kvanta odezvdanejch míčů při rozehrávce.

Kuba: včera standardní výkon. Zdálo se mi, že zakomponoval do svého repertoáru pár novejch kliček a jednou dokonce prošel přes tři hráče. Do zakončování se tak často nedostal, ale v rozehrávce hrál spolehlivě a jenom podtrhl celkově velmi dobrý dojem, jakej nám modří včera zanechali.

Bílí – budou ódy, slabší povahy prosím přeskočte na sekci nedělátora

Jirka: byl skvělej do kombinace, zvedal prapor, když ostatním střelcům vyschnul prach. Většinou zakládal akce, který se přes další čtyři doteky dostali k volnýmu hráči, kterej skóroval. Každej gól byl teda vlastně jeho. Plus tam dal jednu krásnou proteč tukanovi po hodně vostrý přihrávky od LU. I když byl na střídačce, tak byl nejvýraznější postavou.

Lu: zahrál! Byl neskutečnej. Neztratil snad ani jeden míč, na noze ho má jak přilepenej. Nacházel nás vepředu luxusníma přihrávkama a dal hejno gólů. On tolikrát přihrál na gól, že ani nemá smysl to tady vypisovat. Prostě hráč na vyťukávky, proteče. Balet díky němu šlape jako hodinky a je fakt radost s nim hrát. Myslim, že pro soupeře nejnepříjemnější hráč z baletu. Velkej adept na nedělátora.

Kopna: včera snad nezkazil jedinou věc. Dával góly, dával přihrávky, vzadu byl pevnej jako skála. Silnej v soubojích i při zpracováních. Dovoloval si i kličky, který mu vycházely. Včera se mi líbilo, že hrozně mockrát vybojoval míč a rovnou hledal nabíhající baletku. Z toho jsme dali hodně gólů. Když si stoupnul do brány, tak chytal jak Tukano. Když vlastně ostatní útočili na kopnu, tak já už si rovnou nabíhal na brejk, protože jsem věděl, že tu přihrávku dostanu. Včera kopna skvělej. ALMOST :)

Neal: po dlouhý době jsme ho viděli. Je veliká škoda, že nechodí víc. Ale snad se to zlepší. Přišlo mi, že měl zařazeno tak o dva rychlostní stupně míň, než ostatní baletky, takže nám trošku vázla kombinace. Ale dal jednu neskutečnou přihrávku na pana Pávka, ze který byly pak luxusní vyťukávačka. Dobře odebíral míče, takže dozadu dobrý. Ale dopředu by se hodilo zrychlit.

Pan Pávek: co k nám přišel, tak hrajeme o ligu vejš. Včera opět potvrdil, že hraje velmi vysokej standard, strašně makal. Střed nám vyplnil a suprově rozehrával balóny. Včera spíše rozehrával, ale stálo to fakt za to. Posílal do útoku jednu kolmici za druhou. Dozadu byl skoro bezchybnej. S Pávkem si zahrát je fakt velmi příjemná záležitost. Jenom je teda potřeba tu rentu Čeďákovi platit dřív, aby nechodil na fotbaly jak omalovánky.

Čeďák: než se zranil,  tak hrál dobře, ale bohužel to přišlo fakt rychle. Škoda, že sme si nezahráli víc.

Sebe hodnotit nebudu, takže teďka přijde ta nejtěžší část reportu. Dneska je to obvzlášť těžký, protože to bylo včera hodně týmový ladění. Všichni hráli dobře, hrál se skvělej fočus a nikdo až nějak jasně nepřevyšoval. Nedám nedělátora někomu, kdo byl rozdílovej hráč. Nedám ho ani nikomu, kdo měl největší zlepšení oproti svýmu standardu. Pro mě je nedělátor nejlepší hráč ladění, a to je podle mě Lu. Takže gratuluju a jdu spát:)..

Těšim se na Vás v sobotu!

 

Kárl

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Kárl | 05.12.2014 23:07
Nebo aspoň nemaj figurovat ..
Osobní profil Kárl | 05.12.2014 21:52
No to já rozhodně pro nejsem .. Jinak Míšo, to je psaný v odstavci k modrejm tahle věta.. Takže bílí tam nefigurujou ..
Osobní profil michal_6 | 05.12.2014 9:00
Ahoj Kájo, budu určitě hlasovat "PRO NÁVRH" a rád si nechám zanalyzovat větu, že nejvíc Bílí předvedli v zápasu proti červeným, kde 6 minut bylo samá gólovka a že paradoxně v západu padla jen jedna branka, kterou vsítili modří
Osobní profil Juraj | 04.12.2014 21:29
Karle, a nechcel by si písať report z KAŽDÉHO Ladění? ja myslím, že by sme o tom v sobotu tak medzi 11 a 12 PM mohli hlasovať...
Osobní profil neal | 03.12.2014 18:06
takze prekvapive nasadime do utoku duo z Malé Kyšice?
Osobní profil Kárl | 03.12.2014 16:41
Dekuju za pochvaly, jinak to neal: uvedomuju si, ze to nebylo zrovna takticky:/.. asi pudem s jirkou na derby taky dozadu..
Osobní profil sobotka | 03.12.2014 14:57
uplne jina nova dimenze reportu , gratulece Karl....
Osobní profil michal_6 | 03.12.2014 11:05
Tak třeba Zlatan už to pochopil, že nechat si otravovat život v útoku je škoda a přemístil se do zadních řad. Ale když vás to v útoku baví...
Osobní profil neal | 03.12.2014 9:33
Kajo Kajo, je videt, ze jsi jeste mlady nezkuseny dorostenec...:-).takhle si zavarit pred ligovym kolem (a vlastne i JBmu).no,snad nam Misa necha zdraveho aspon Jarka:-)
Osobní profil jarinen | 02.12.2014 23:05
Jinak cajk ctivo.
Osobní profil jarinen | 02.12.2014 23:03
Tak vidis, vole
Osobní profil Kárl | 02.12.2014 19:34
A jardo tvoje obtekani je bozi
Osobní profil Kárl | 02.12.2014 19:33
Je mi jasny, ze sem si reportem zavrel dvere ke golu cervenejm na lize..
Osobní profil cup | 02.12.2014 16:01
ok, chtěli jste to heclí , tak to holt bude heclí
Osobní profil Johny Pacheco | 02.12.2014 15:30
...a proč ne? Míšo v podstatě tu debatu o tobě rozjel J.B.
Osobní profil cup | 02.12.2014 14:27
míšo, proč já ??
Osobní profil cup | 02.12.2014 14:26
kájo, moc pěkné čtení! dal sis záležet to se pozná , děkuji!
byla to tradiční nedělní jízda místama okořeněná fotbalovou tv atmosférou!
čeďákovo zranění monitorujeme a věříme že se dá do ligy dohromady! pro balet je to stěžejní hráč!
lu gratulace, poslední Nedělator 2014 symbolické zakončení sezony
zlatane, jeden virtuální fajf almost je zase doma !
pro upřesnění, Almost je cena , která byla ušita zlatanovi přímo na míru. vzhledem k tomu, že Nedělatora skoro vůbec nedostával tak bylo potřeba tuto situaci nějak řešit
Osobní profil Johny Pacheco | 02.12.2014 12:27
Kájo díky,moc pěknej report!No kritika Míši se jistě neobejde bez následků LU gratulace k prestižnímu ocenění!Čeďáku doufám,že budeš na Ligu OK
Osobní profil jarinen | 02.12.2014 12:24
tvl bych ti, Kajo, mel jako uhnout jo :-D ?
Osobní profil michal_6 | 02.12.2014 11:55
Ahoj Božský,díky za dlouhý, přehledný a vkusný report Tvou zpětnou vazbu si tedy vezmu k srdci a promyslím, jestli osobní obranu a tedy zkažení chuti k fotbalu poctím Tebe nebo prezidenta

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery