Úvod » reporty » z tréninků

To je koncert...

publikováno 18.08.2014 (aktualizováno 24.08.2014)

Tak takhle v zápalu hry nazval naše ladění současný externista Eugen. No, není to asi úplně nejvystižnější nadpis, ale stejně, znělo to hezky a všeříkající zabarvení hlasu a dech beroucí intonace byla tak krásná, neodolal jsem:-)

Dnešní ladění se dalo očekávat na velkou dřinu na dva týmy bez střídání, ale protože asi přímo z Prague Pride dorazil opálený Evžen (samozřejmě nezapomněl všem obdivovatelkám a obdivovatelům od beache ukázat svůj hustě přírodní svetr), pár „padesátníků“ – rozuměj, ti co od pondělí až do soboty hlásí – „nevím, možná, uvidíme, nechte se překvapit, třeba překvapím“, plus nedělní pracant Johny, takže z toho bylo nakonec laděníčko na tři týmy s příležitostnými výpomocemi soupeřů.

Týmy byly se sestaveny takto:

J.B. Balet: Jarko, Jarda, Neal, Lu, Ondra, Zlatan

Padres: Ráďa, Jura, Evža, Johny, TomášD., já

Rozlišováci zn. Erima: JB, Čeďák, Tomáš od Čeďáka, Kuba, Radek + půjčený gólman a po zranění Radka i jeden hráč od soupeřů z pole

Nevím, zda se mnou budou souhlasit všichni zúčastnění, ale mě se zdálo, že dnešní ladění se neslo v duchu extrémní vyrovnanosti všech 3 týmů, kdy každý mohl porazit každého, ale vždy většinou velmi těsně rozdíl jedné, max. dvou branek. Pokud mě paměť nešálí, tomuto schématu se dokázal vzdálit jen jeden zápas, který právě pojmenoval největší tanečník samby v PNF – viz nadpis reportu, kdy Padres nadělili JBB lekci v produktivitě se skórem 4:0.

Tato vyrovnanost byla myslím odvislá od neúčasti tří technických hráčů, kteří většinou táhnou svoje týmy nebo minimálně se silně podílejí na rozehře ve střední pásmu – mám na mysli Paziho, božského Káju a kujóna Rišáka. Takže i když byly vidět náznaky slušné high-end kombinace, tak často akce končily na zakončení, výborných gólmanech, zbrklosti střelců či po pár přihrávkách. I tak, hrál se svižný fotbal s nasazením odpovídajícímu blížícímu se vyvrcholení sezóny.

Co říci k týmům a jednotlivcům?

J.B.Balet se při vytvoření sestavy snažilo seskupit aktuální síly do jednoho týmu a tak by asi mohl vypadat tým v Bříství, tedy mimo Prezidenta, který se „obětoval“ a přidal se do rozlišováků. V brance perfektní Jarko, který, jak jsme se shodli s Jurou, pochytá všechny běžné střely a když chceš dát góla, musíš to dát do vinglu, angličana, z 10 cm nebo nějaký ten mentálek(6) Nic jinýho na něj neplatí. V obraně již standardně Zlatan, ten tento týden dal valé své dlouhodobé smlouvě se zlatem a firmou Nike a přešel k Bavorům do Herzogenaurachu a obul žluté Ády, takže teď nově asi AA- Adidas Aleš(so) To už fakt asi no comment, každý týden nějaká ta novinka do Sportu na první stranu, pořád na očích. Jinak v zadu na jistotu, hlavičky, přehled –překvapil i výpady do útoku se střelou z dálky. Zná někdo komplexnějšího hráče v Evropě??? O druhý obraný pilíř se dělili Jarda a Neal – jeden z nich vždy kroužil i v záloze, ale dycinky lze říci, že si plnili svoje s perfektním krytím míče, rozehrávkou a Jardovy klasické kličky, které vedly i k nestandardnímu rozebrání obrany PP. Ofenzivu pak zajišťovali Luděk a navrátivší Ondra. Kluci to maj oba dva v noze s rychlým přechodem do útoku. To bude asi hlavní zbraň JBB. Co na ně platí? Jedině zdvojení a tedy bohužel risk v obraně…

Pacheco Padres si hraje svou možná už klasickou nedělní pohodovou hru, kterou však má často problém kopírovat v ligových a turnajových utkáních. Snad to letos už zase klapne(yn) Ráďa skvělý v reflexu, na čáře, teď jen dopilujeme rozehrávku a odhad na výběh a bude to ne na 99% , ale na 100%. Ráďa dlouhodobě podává nadstandardní výkony a bez něj se už vůbec bránu Padres neumíme představit. Dál tu je zmíněný Eugenius hrající s velkým zápalem, s keckami ještě z antuky a nezvykle s červenými štulpnami. Evža byl všude, forma graduje, soupeři těšte se – jinak Eugen si hned zkraje zkontroloval odtajněný akční výškový Zlatanův radius – asi největší mentál nedělního podvečera. Prostě nevyplatí se v komentářích odtajňovat všechny parametry hry, Álo(I)

Velkou posilou pro Pacheco se zdá se být Tomáš, který pro nás netypickými krátkými kličkami doslova na centimetrech umělky dokáže přejít přes několik hráčů a pak buď přesně střílí nebo nahrává lépe postavenému spoluhráči. Že by žolík na dobříšské techniky? Jura si to sám takticky rozebral správně, prostě na Jarka nestačí obyčejně vystřelit, ale musí to být nechytatelná střela s jasným cílem vsítit a pár fíků z toho spadlo, co by za to teď Lafata dal… No, a pak Johny – neúnavný dříč s velkým nasazením a trošku nestandardní délkou noh, no…někteří si prostě nezvykli a hledají výmluvy:-) Johny je tmelič a příklad nevypouštění zápasů za jakéhokoliv stavu.

A pak to jsou rozlišovací trikoty žlutě svítící barvy firmy Erima, dar to získaný na turnaji v Dobříši. Růžovky přecházejí do pozadí a zůstávají v pračce prezidentově čekající na svoji šanci, dočkají se ještě?

Čeďák, rozdvojená to osobnost, stále poněkud smutný, že zářijový víkend nebude sloužit týmu v Bříství, ale bude trávit rodinnou dovolenou v zahraničí(ip) Tomáš se zatahuje i vytahuje, věčně toužící si vystřelit a nejlépe netrefit svou oblíbenou tyčku. Dal jsi dneska vlastně góla nebo tam byly spíš přihrávky? Pro mě palec nahoru, forma stále stoupá, pro JBB velká zářijová ztráta.  Čeďák je však i velký fotbalový bafuňář, který za sebe stále hledá do Bříství náhradu…soused Tomáš to sice nebude (taky dovolená v zahraničí), ale na nedělní ladění je jeho účast fakt znát, přináší zase trochu jinou hru, technickou, zodpovědnou, kombinační a to mají chlapci z výřícího týmu JBB rádi.

Kuba s Radkem dojeli na to, že více borců z La Cosa Nostra tentokráte nedorazilo. Radek bohužel zhruba v polovině klání musel odstoupit kvůli zranění třísel. Nevím, co za tím stálo. Zda minimalistické rozcvičení, kdy se protáhly asi jen plíce nebo to je něco dlouhodobějšího, každopádně brzo se uzdrav a v dalších nedělích se na Tebe pokladník s kasičkou bude těšit:-D Kuba hrál svou hru, sice jakoby obránce, ale s neodpozorovatelnými výpady do útoku, v tom je Kuba nenapodobitelný, asi i jedinečný a tak to má být.

Prezident hraje svou klasickou hru, v předklonu předstírá absolutní vyčerpání zralé na akutní operaci v domovském IKEMu, což je však obyčejná blamáž, protože za chvíli na vás zkusí svůj klasický crash talking ve stylu „zase jsem Ti utek, už na to fakt nemáš“, ale stačí udělat dvoumetrový sprint a jeho řeč se změní ve větu „ty voe, co zas běháš“, tak nevím, co ten kluk vlastně chce, respektive vím, nesmí dostat ani metr, pak jedna rychlá klička a střelba a nedej bože, aby dal gól, pak jeho „talking“ je ještě krutější, no snad si to Ivan Grégr pohlídá – našel jsem i statistku jeho evropských zápasů: http://worldreferee.com/site/copy.php?linkID=2576&linkType=referee&contextType=stats

Takže borec mimo jiné pískal dvakrát Ruuda Gullita a třeba i Waltera Zengu se Salvatorem Schillacim a Georgem Hagim, takže respekt bude určitě na místě!

A pokud jste se dočetli až sem, určitě jste zvědavi, kdo pak si u mne vysloužil velkého Nedělátora. Pro mě to byl dnes Ondra. Po takové pauze excelentní hra, s fyzičkou, perfektním náběhem do příhrávky, do prostoru, dobrou přihrávkou a vynikající střelbou. Pro mě nečekaný návrat, z pohledu obránce, další problém k řešení.

Pánové, já si to dnes užil, doufám, že vy také. Rozbory z Dohrána prosím do komentářů.

Michal (PP)

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Johny Pacheco | 19.08.2014 14:50
Ondro,gratulace k Nedělátorovi!
Osobní profil Johny Pacheco | 19.08.2014 14:50
Míšo díky!Zlatan tentokrát jen utrousil "Tsss zase ta noha...",ale z minulého podreportního coming outu ví,že jediná skutečná oběť mých nohou, jsem já...
Osobní profil cup | 18.08.2014 21:47
gratulace ondrovi!!
Osobní profil cup | 18.08.2014 21:45
certifikované ladění pnf! tohle byl trochu jinej návrat domů!
pánové, pnf jsou stále slušná společnost, díky!

s dovolením vynechám své "vtipné" komentáře

p.s.tomáš to s baletem podepsal!
Osobní profil cup | 18.08.2014 21:25
to jura: musel to přece mít delší než kopačka :-)

ale vážně..., čeďáku souhlasím, fotbalové flow na "papíře"! pane pokladníku, platíte v té nejtvrdší měně ! děkuji!!
Osobní profil Juraj | 18.08.2014 20:47
si sa nejak rozjel... ale súhlas: Ladění vyšlo, škoda Radkovho zranenia. Ondra bol aj pre mňa jeden z N-kanditátov. Návrat ako hrom! gratulace!
Osobní profil cedak | 18.08.2014 14:47
Krásně napsané ... a k ranní kávě hmm

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz